Branette's Australian Blog

Februari
vorige maanden: hier

last updated 14-Mar-2006

Meer lezen? ga naar de blog van Maart.
6-3-2006, maandag
Warrun vroeg zich vanmorgen echt af waarom het zaterdag wel leuk was toen hij in de grote plas water heen en weer danste en waarom ik er nu niet heel vrolijk en enthousiast van werd bij die plas in het park.

5-3-2006, zondag
Een hele week is voorbij gegaan en geen minuutje over om iets te schrijven. Branko was weer de hele week op stap. Maandagochtend moest hij om 6 uur op kantoor zijn. Vrijdagmiddag werden wij verenigd en wel om 3 uur in het parkje van Foster, 250 km van ons huis vandaan. In de tussentijd had ik het zo druk als een klein baasje (zou mijn moeder zeggen)
Maandag Judith en Albert opgehaald op de luchthaven. Winkelen, boodschappen en vroeg naar bed. Maar niet voordat Judith en Albert nog 'even' de tram naar de Botanische tuin hadden genomen.
Dinsdag was het plan om met zijn allen naar Parentgroup te gaan. Dat is om 10 uur. Hiervoor even naar Prahranmarket. Met een kopje koffie bij de 'dinsdagse kinderboerderij' gezeten. Toevallig kwam een verdwaalde moeder van parentgroup langs die er ook bij kwam zitten. Een gezellige boel dus. Judith en Albert zijn aan het inkopen geslapen en om half 12 konden we nog net 'hoi, dag' tegen de moeders van parentgroup zeggen. Een leuke ochtend. Judith en Albert met een buskaartje voor naar huis in het centrum afgezet. Tevreden en doodmoe kwamen ze om 6 uur terug.
Woensdag: In de ochtend naar het aquarium en daarna met de jongetjes naar huis. De gasten hebben de stad bekeken vanuit de Rialto torens en nog veel, veel meer. Uiteindelijk besloten om de volgende dag toch naar de nicht van B. te gaan zodat ik niet weer alleen zou zitten met de kinderen aan het eind van een week. Dus spullen pakken en op tijd naar bed. Helaas niet op tijd in slaap gevallen.
Donderdag toch eerst naar Mainly Music. Judith en Albert gingen mee, en nu hebben we dus een stukje film van het hele gebeuren. Hierna wat snelle boodschappen Judith en Albert afgezet bij een autoverhuurder ik naar huis, auto inpakken en op pad. Om 3 uur in de middag was ik bij Bayview house. Judith en Albert zijn voor een overnachting (en heel veel beestjes) naar Philip Island gegaan en kwamen vrijdag tegen de avond bij Bayview. Zoals in het begin staat had ik toen Branko al opgehaald en we hadden een supergezellige avond met BBQ-vis, groente, sla, wijn, buitenlucht en heel veel sterren en de melkweg. (en nog iets.. waar we geen idee van hadden).

Zaterdagochtend Judith en Albert uitgezwaaid die via een bezoek aan Wilsons Prom. naar Melbourne terug zouden gaan. Hierna met oom, tante en nicht naar het strand. Heerlijk! vooral het hele ondiepe stuk zee was lekker lauw/warm. Nog een overnachting bij Bert en Tineke (de oom en tante) en zondag tegen een uur of 12 wel terug naar huis.
Zoals altijd na een bezoek voelen we ons alsof we een week vakantie hebben gehad.

Thuis een berg post en mailtjes. Ook een berichtje van mijn zus. Het kon me niets schelen dat het in Nederland pas half 6 was, en dat gaf ook niet zei ze toen ik belde. (ze nam gelijk op en was niet slaperig). Vrijdag (3-3) midden op de dag was haar zoon geboren!
We hebben een neefje erbij! Sven, 3700 gram.

26-2-2006, zondag
Het fototoestel opgehaald. Woensdag was gebeld dat we maar een nieuwe moesten komen halen omdat het gekkenwerk was 2 maanden wachten. Toen we dit zondag gingen doen bleek de onze klaar te zijn. Er is iets vervangen en dat moest helemaal uit Japan komen. Gisteren kon Branko ook zijn fiets ophalen. Alles is dus weer in huis en gemaakt. We zijn tevreden.

25-2-2006, zaterdag
Bij de stapel cadeautjes die Gerda en Sjoerd meebrachten zat een literaire scheurkalender. Traditiegetrouw hebben we hem op de wc gehangen en langzaam lopen we in tot de dag van vandaag. Al een paar keer heb ik lopen mijmeren of ik bij de verjaardagen de naam van mijn oud-collega tegen zou komen. Vanmorgen las ik 14 februari, een stuk van Marjan Berk waarin ze impliceerde dat ze op 14/2 geboren is, maar ze stond niet bij de jarigen. Dat bracht me helemaal aan het denken: Wanneer ben je een schrijver? Wie bepaalt wanner je je schrijver, kunstenaar of artiest mag noemen? Wie bepaalt dat je verjaardag op de kalender komt? En waarom is het belangrijk om te weten welke schrijver op welke dag geboren is.
Ook vandaag las ik 15 februari (dat is de inhaal strategie, 2 blaadjes per dag tot we 'bij' zijn), een heel aardig stukje: De Ark van Anna en ik keek expliciet even naar de schrijver omdat het misschien wel leuk was meer hiervan te lezen. En wat blijkt: het is geschreven door mijn oud collega! Dus ookal kom ik misschien niet achter zijn geboortedag, dan wordt ik misschien nog wel blij verrast door een nieuw stukje van Rob van der Linden.

Gisteravond is Branko thuis gekomen. Gelukkig werden de kinderen om 8 uur nog even wakker en kon Branko ze nog een knuffel geven. De week zonder Branko begon heel goed, maar tegen het eind was het heel duidelijk dat ik de steun in het huis miste. Na een rustige maandag hebben we alle dagen wat te doen gehad parentgroup, winkelen met Helen& John, liedjes zingen en park met Michele & Jake, Amber. Op woensdagavond ben ik zelfs nog gaan sporten. Dat zal ik een volgende keer waarschijnlijk niet doen, of het is toeval maar na deze avond (waarbij de buren op de jongens hebben gepast) werd het allemaal wat zwaarder. Het werd 34 - 36 graden, het huis werd steeds rommeliger en ik steeds vermoeider. Vrijdagmiddag Helen gebeld en gelukkig mocht ik langskomen. Vele voordelen: airco in huis, afleiding voor de kinderen zodat die niet aan hun doorkomende kiezen hoeven te denken, lekker lunch van Helen en leuk spelen met John en veel ander speelgoed dan thuis. Tevens heb ik een dubbele buggy te leen. Dan passen maandag de koffers en de buggy makkelijk in de auto als ik Judith en Albert van het vliegveld heb gehaald.

19-2-2006, zondag
Branko mocht vanmorgen uitslapen zolang als hij wilde maar uiterlijk tot de kinderen wakker werden van hun (ochtend)slaapje. Hierna gelijk op pad, en dat was maar goed ook want we deden er een uur over om door het centrum te komen. Kennelijk wilde iedereen nog even naar de autoshow op de laatste dag. Na een eerste overweldiging indruk ons losgemaakt van de indrukken en wat autos van alle kanten gaan bekijken. Een optionele derde rij stoelen lijkt heel gewoon te worden en de familie-auto. De jongens keken ook hun ogen uit. Hier bij de Holden EFIJY concept car. Na het bezoek Branko bij zijn werk afgezet.

Het is al een paar dagen geleden maar nog even dit:
Happy valentine's day.

18-2-2006, zaterdag
Vanmorgen Poes in een geleende tas naar het asiel gebracht waar ze heel liefde vol werd opgevangen. Voor het zwemmen nog een tijd met de jongens in het zwembad gespeeld. Erg leuk maar te vermoeiend om daarna nog een zwemles te volbrengen voor de jongens. Na een middagslaapje van meer dan 3 uur heb ik Warrun maar langzaam wakker gemaakt. Anders krijgen we hem 's avonds niet meer in bed.

Max was al wat eerder zelf wakker geworden en zat lekker naast me op de bank. Ik zat net even met thee en tv toen ik hem wakker hoorde worden. Skien vond hij best om naar te kijken maar van het rodelen werd hij helemaal wild! Uitkijken dus met die jongen. Als hij 3 jaar ouder zou zijn vonden we hem nu met een dienblad in de speeltuin op de glijbaan.

Helaas, vanmiddag moest ik nog even naar mijn werk. Komende week begint een testtrip voor het projekt waar ik nu aan werk en er moet nog wat gebeuren. Nu is het in het weekend altijd lekker stip op kantoor dus dat werkt heerlijk, maar ik zou toch liever bij Nanette en de jongens blijven. Ook de hele komende week zal ik niet thuis zijn dus dat is ook even vervelend. Maar het zal wel een ervaring zijn denk ik.

17-2-2006, vrijdag
Warrun mist sinds een dag of 2 de topjes van zijn grote tenen. Dit is het gevolg van een vrolijk rondje rond het huis achter de loopauto. Tijd dus voor schoenen. De 'health nurse' had gezegd als de armen naar beneden gaan en de benen minder wijd uitelkaar, dan is het tijd voor schoenen. Warrun voldoet aan deze beschrijving. Dus vanmorgen voordat we naar de dierentuin gingen (waar we met Sue en dochter Courtney hadden afgesproken) even langs de kinderschoenenwinkel met uitverkoop. Deze ging helaas pas om 10 uur open en het was 9 uur. Dan naar het volgende raam met kinderschoenen. Het zijn hele leuke sandalen geworden. Max de blauwe, Warrun de bruine waarom? Bij het passen kon ik het makkelijkst eerst bij het linker kind in de kinderwagen en dit was toevallig Max en van de verkoper kreeg ik toevallig eerst de blauwe schoen aangereikt. Zo gaat dat met eeneiige tweelingen daar is een hoop toeval bij in het spel. Zoals je op de foto ziet zat Warrun toevallig in de dierentuin links. Handig hoe Max de schoen van opzij toont, ze hebben ook alles door! (Warrun heeft zijn teentopjes niet gemist hoor. Zo'n pleister over je teen is daarentegen wel interessant).

16-2-2006, donderdag
Hoe entertain je 2 hangerige kinderen? Een ochtendje Aquarium. Dit keer bij het eind begonnen omdat we daar normaal doorheen racen omdat het tijd is om te gaan. Goede keus. Het was nog heel leeg en stil maar 2 andere mensen en dat waren duikers aan de andere kant van het glas, 1 was ramen aan het lappen de ander stenen aan het afkrabben.

Leermoment: Tegen de tijd dat de kinderen gaan lopen en klimmen ALLE eetkamerstoelen goed aanschuiven doe je dit niet dan vind je op een dag Max aangemoedigd door Warrun staand op een stoel graaiend over tafel. Een beker, een bakje allemaal mooi doorgegeven aan de broer. En even later lopen ze een ere rondje rond de tafel met als trofee het flesje Nurofen (goed afgesloten achter een kindersluiting)

15-2-2006, woensdag
Vanmorgen belde Michele we hadden voor vandaag afgesproken maar ze zat met 2 zieke kinderen. Zij moest nog wat boodschappen hebben en ik ook, dus zijn we samen door de straat gelopen. Een stuk gezelliger als je nog een andere aanspraak hebt dan 2 jengelende zieke kinderen. Alhoewel Max en Warrun zich voorbeeldig gedroegen, de afleiding van auto's en trams deed het goed.

's Avonds een goede blik in Warruns mond kunnen gooien. De arme jongen heeft rechtsonder en rechtsboven een joekel van een kies die half doorgekomen is.

14-2-2006, dinsdag
Iedereen vroeg op. Behalve Warrun, die had 's nachts al rondgespookt en lag nu heerlijk te slapen. Branko, Gerda en Sjoerd zijn om half 8 richting vliegveld vertrokken.
's middags was Branko vroeg thuis om te helpen met de zieke/ hangerige kleintjes hier in huis. Vanaf 22 uur een goede nacht gehad.
13-2-2006, maandag
Een rustige dag gehouden. Dat waren we toch al van plan omdat het de dag voor vertrek is voor Gerda en Sjoerd. Maar nu moest het helemaal omdat Warrun en Max niet lekker zijn.
Alhoewel het Warrun er niet van weerhoudt zijn bouwkunsten verder te ontwikkelen.
Om 5 uur Gerda naar een Physio begeleid, de bus van gisteren had een beetje te grote 'bump' gemaakt.

12-2-2006, zondag
Vandaag naar Werribee Open Range Zoo.


Bij thuiskomst had Branko een lifter op zijn hoed
De Open Range Zoo is erg leuk en mooi aangelegd. Bij de entree, krijg je gelijk een kaartje en tijd voor de rondrit met de bus. (zie foto met hippo in het water) Verder zijn er nog 2 stukken die je kan lopen (langs de leeuwen bijvoorbeeld) en er is een leuk restaurant met aan 1 kant een heel groot glazenraam wat uitkijkt op stokstaartjes. We hebben er een flinke tijd doorgebracht.

11-2-2006, zaterdag
Branko stond op het punt om met Gerda en Sjoerd te vertrekken naar het babyzwemmen (met de kinderen natuurlijk) toen ze van het zwembad belde, iets werkte niet en nu was het water koud en daardoor ging de les niet door. Helaas.
Toen is Branko maar een middagdutje gaan doen, net als de kinderen. Hierna is hij naar kantoor gefietst om daar een proefauto op te halen. Met deze auto worden testritten gemaakt en morgen gaan we een stuk rijden. Ideale combinatie zij een testrit, wij genoeg zitplaatsen.
's Avonds zijn Branko en ik erop uit getrokken. Salsa! We hadden een tent uitgekozen via internet. Daar aangekomen bleek de dj geen salsa te spelen maar men vertelde dat de band dat wel zou doen en deze zou afwisselend met de dj te horen zijn. Niet zeker van dit alles zijn we doorgelopen naar de volgende plek. Zelfde straat, Smith st. in Fitzroy. Hier klonk wel de salsa door de deur en we zijn naar binnen gegaan. Op dat moment draaide er nog een dj. Hierna volgde een show en toen kwam een band. We hebben een leuke avond gehad. De basis van de Salsa hebben we nog wel, het zijn alleen de combinaties die ver ...ver weg in het geheugen zitten.

10-2-2006, vrijdag
Vanmorgen naar de dierentuin geweest. Het is goed dat we gisteren niet zijn gegaan toen het de hele ochtend regende, nu is het de hele tijd droog gebleven. Een stuk aangenamer. In het bijzonder de tijger en de orang-oetangs gezien, die hadden we nog niet eerder gezien. De platypus was helaas niet thuis.
's Avonds naar het huis van Sue voor een lingerieparty en gezellig kletsen natuurlijk. Ik had Michele meegenomen die was er ook aan toe om een avondje zonder tweeling door te brengen. Heen een route over Lygon street en Hoddle genomen. Lygon street zag er heel gezellig uit op een vrijdagavond. Terug de gebruikelijke route door het centrum en dit was heel bijzonder. Het is daar om 11 uur 's avonds drukker dan op een dinsdagochtend. De stoplichten zijn dan afgesteld in een rode golf (ipv de groene van dinsdagochtend) waarschijnlijk om alle auto's met patser nummerplaten te remmen. Er zijn bijzondere mensen op straat, zoals een motor met 2 mensen en een hond.
Gerda en Sjoerd hebben de kinderen in bad en bed gestopt omdat ik uit was en Branko laat niet omdat hij 's morgens zijn bitje tegen het tandenknarsen in de nacht op ging halen, maar omdat hij was borrelen met collega's.

9-feb-2006, donderdag
Vanmorgen met de kinderen naar Mainly Music. Bij terugkomst was het hele huis gezogen en de natte cellen geboend. Hartelijk dank Gerda en Sjoerd!.
De rest van de dag veel binnen, buiten was er regen en anders nat gras. Af en toe leek het droog en zonnig te worden maar dan was er opeens weer een bui.
In de middag kwam er nog een taxateur langs, de eigenaar van het huis wil een lening afsluiten en hiervoor moet het huis getaxateerd. Sjoerd heeft gekookt: Bacalhao.
8-feb-2006, woensdag
Vandaag waren Bert en Tineke in de stad omdat ze naar het theater gingen. Met hen afgesproken voor wat lunch. Wij met de trein naar de stad, en zo ook weer terug. Na de lunch nog door het centrum gewandeld.
Weer een leuke dag.
7-feb-2006, dinsdag
Zoals gewoonlijk Parentgroup. Na een goede bijeenkomst vorige week in Faulknerpark. Daar weer afgesproken voor vandaag. Het leek dat we allemaal moe waren en blij dat de kinderen even met elkaar speelden.
Gerda en Sjoerd hebben weer een stuk stad verkend.

6-Feb-2006, maandag
Met de kinderen en Gerda en Sjoerd naar het Aquarium geweest. Altijd een goede zet bleek maar weer. Op tijd voor een middagdutje met de kinderen naar huis. Gerda en Sjoerd zijn in het Aquarium gebleven om vervolgens via de stad met de tram naar huis te komen.
's Avonds Mark en Cathel op bezoek.

5-Feb-2006, zondag
Vandaag gaan we naar Puffing Billy, nee toch niet.
Vandaag gaan we naar de Docklands, nee toch niet.
Vandaag kunnen we nog naar het park met de kinderen en wat boodschappen doen voordat om een uur of 3 Anna, Trevis en Bailey langs komen. En dat werd de daginvulling uiteindelijk.
Nanette kon 's morgens nog even naar een outletshop van Bonds voor wat shirtjes. Terwijl de jongens sliepen, Gerda en Sjoerd de wacht hielden en Branko lag uit te slapen.
4-Feb-2006, zaterdag
De zwemlessen zijn weer begonnen. Waarschijnlijk omdat de jongens van te voren een goed slaapje hebben gedaan waren ze heel vrolijk en in opperbeste stemming in het water voor de gehele les. We hebben genoten.

3-Feb-2006, vrijdag
Met kinderen en Branko naar een tandarts voor Branko's zere kaakgewricht. Sjoerd en Gerda hebben hun huurauto ingeleverd en zijn richting huis gekomen met bus en tram. Na Branko op kantoor afgezet te hebben Gerda en Sjoerd ontmoet in de winkelstraat voor wat gewinkel.

2-Feb-2006, donderdag
Weer een vroege start vandaag. Het zal wel de gewoonte worden als de kinderen van 2 naar 1 slaapje gaan op een dag. Om 9.30 uur begon Mainly Music bij het Leger de Heils in Essendon. Michele met haar tweeling Jake en Amber had me hierover verteld. Het was erg leuk, liedjes met de kinderen of en toe met attributen, doekjes, trommel enz. En hierna thee voor de ouders en lekkers voor iedereen. Het laatste stukje mochten de kinderen even spelen. Er werd een grote doos met veel leuk houten speelgoed neergezet. Warrun vond het allemaal wel leuk maar bleef het liefst op schoot zitten. Max is na 2 maanden op schoot zitten weer op avontuur en heeft 1 liedje in het midden van de groep zitten swingen en tijdens het spelen heeft hij een hele ronde gemaakt langs al het speelgoed en alles even aangeraakt, met medewerking van de andere kinderen en anders met kracht.
Branko is met de auto naar kantoor en neemt vanavond zijn fiets mee terug die gelijk doorgaat naar de fietsen winkel. Ik ben benieuwd wat ze ervan gaan zeggen.
Aan het eind van de middag kwamen Gerda en Sjoerd weer terug. Ze zijn 4 dagen in South Gippsland geweest.

1-Feb-2006, woensdag
(vandaag is mijn vader jarig, maar nu nog niet want het is hier 10 uur vroeger)
Een erg sociale dag vandaag. Vanmorgen een tijd met Edith gesproken via Skype(internet). Terwijl wij aan het kletsen waren belde Michele, iemand hier uit de omgeving die ook een tweeling heeft. Toen ik met Edith moest stoppen omdat de kinderen erg op ontdekking uitgingen en ontdekte dat een Benno cd-kast (geen Billy!) heel makkelijk omvalt als je er samen inklimt. (Gelukkig viel hij op de zitzak dus ze zaten er ietswat verbaasd en geschrokken onder). Nadat alles getroost en afgeleid was Michele teruggebeld. Met haar even bijgeklest (van de afgelopen 6 weken) en afgesproken voor een uur later in het park, bij het koffiehuis. Vlak daarna belde Melisa, iemand die ik via Michele ken en hier bijna op de hoek van de straat woont (ze woont naast de school). Uiteindelijk met Melisa naar het park gelopen waar we Michele ook zagen. De kinderen hebben zich erg vermaakt in een lichte miezerregen (aarde wordt dan blubber en zeer goed speelgoed vinden Max en Warrun). Wij vonden zelfs tijd om een kopje koffie te drinken (niet tegelijk, maar dat krijg je met 4 lopers en 1 bijna loper(Max)). Toch tijd gevonden om bij te kletsen en plannen voor de komende weken te maken. Een leuke ochtend gehad.
Thuis 2 drijfnatte kinderen uitgekleed en in een lekker warm bedje gelegd voor een middagslaapje.