Branette's Australian Blog

April
vorige maanden: hier

last updated 30-Apr-2006

30 april 2006, Zondag, koninginnedag
Hier in Melbourne was een echte koninginnedagviering georganiseerd. En ALLES was er aan gedaan om het Nederlands te maken: Regen, slecht entertainment (ze zijn vast goed binnen budget gebleven), TE gezellige mensen. Het is prima gelukt. We hebben 10 min. rondgelopen op het plein waar de viering was. Onze observatie: er waren 2 stands waar je 'echte' hollandse koffie kon krijgen (oa een senseo) met een speculaasje (die kan je nl gewoon in de supermarkt krijgen. laten we het niet te gek maken he?). Verder een kraam met poffertjes met een rij van 8 meter, en een wagen met een rij van 12 meter voor kroketten en soortgelijk spul. De vieze vette geur die van die kraam afkwam was echter zo afschuwelijk dat de zin in een kroketje direct was verdwenen (en dat is nu nog steeds zo). Verder nog 4 onduidelijke kraampjes waar de 'insiders' het erg naar hun zin hadden en heel tevreden keken. We zijn snel weer teruggekeerd en hebben de jongens hele stukken laten lopen langs SouthBank. Ondanks de viering en de druilerigheid een leuke dag.

29 april 2006, Zaterdag

Regenachtig maar heerlijk. Na het zwemmen en het dutje met z'n allen boodschappen gaan doen. De jongens mochten op de terugweg zelf lopen en die liepen (natuurlijk) regelrecht naar de speeltuin.


Ons grasveld.

Deze maand hebben we wat in de tuin gewerkt.

Before:


 

After:

28 april, 2006, Vrijdag
Alweer de 3e dag dat het boven de 20 graden is. Het voelt als voorjaar. Het is herfst en dat merk je in het park met alle gevallen bladeren. Heerlijk weer weer!
27 april 2006, Donderdag
Na drukte nu rust. Vanmorgen toch nog even naar de music en zang met de jongens, voor het spelen echter weggegaan om onze gasten op de luchthaven af te zetten.
's Middags weer 2 uurtjes naar de opvang, het gaat steeds beter. Max was heel verontwaardigd geweest dat er een ander kind bij de juf op schoot mocht zitten.
26 april 2006, 35 jaar geleden werd mijn zus geboren!
's Morgens zo goed als het ging opgeruimd, naar de bank, boodschappen. Toen Branko's nicht met man van het busstation gehaald. Ze blijven een nachtje slapen en dan vertrekken ze met het vliegtuig. In de middag kwam hun dochter nog langs en nog later op de avond de vriend van de dochter. Iedereen compleet, 6 man voor dinner en de jongens lekker in bed. Drukke avond met ook nog veel telefoontjes, wel gezellig natuurlijk.

25 april 2006, Anzac day, een vrije dag voor ons.
Dinsdag is parentgroup en wij moeders hadden bedacht dat het goed was om bijelkaar te komen MET de vaders erbij (konden die achter de kinderen aanrennen en wij ons gesprek eens echt afmaken). Het was een erg leuke ochtend iedereen had iets lekkers meegenomen voor bij de koffie. Na het middagslaapje met Jaap afgesproken. We ontmoette elkaar in Queens park en hebben ons om 5 uur IN de pizzaria gewaagd met de kinderen erbij. Heerlijke pizza's en 1 gesneuveld glas later de heuvel af naar huis. Kids direct naar bed en wij een kopje thee. Heerlijke dag.

Zomaar een dag,

De postbode brengt allerlei cadeautjes:

Tijdschriften
Boeken voor ons en de kinderen
Cd's
en dit keer... pyjama's om in te groeien

16 april, 2006, paaszondag
Het is pasen en dat is niet te missen. De winkels zijn dicht (net als op goede vrijdag) en al de hele week wordt overal en door iedereen 'een prettige pasen' gewenst. Chocolade eieren worden rondgedeeld alsof het niets is. De jongens kregen er vorige week zaterdag al eentje bij de zwemles. (Ze werden bewonderd en gekoesterd. Max wilde hem zelfs niet afstaan onder de douche. Toen de jongens ontdekten dat er iets heel lekkers onder dat mooie glimpapiertje zit, waren ze niet meer van hun stuk te krijgen. Aankleden, naar de auto, in de auto, alles ging opeens heel soepel. Zolang zij maar hun ei hadden). Donderdag bij het muziek- en zinguurtje waar we heengaan kregen ze ook een mooi ei bij het verlaten van het gebouw. Ook deze werd gekoesterd en tergelijkertijd opgeknaagd. Enkele moeders hadden ook eieren voor de organisatoren van het muziekuurtje en ik weet zeker dat de postboder vrij teleurgesteld donderdag langs onze brievenbus reed. Er lag geen glimmend gekleurd ei voor hem klaar. Weer wat geleerd over feesten en festiviteiten hier. Is het pasen, dan deel je eieren en de beste wensen uit.

De paaszondag is verder voor ons als een goede familiedag verlopen. Na een ontbijtje met een eitje in de ochtend de dierentuin bezocht. Toen we weer naar huis gingen voor een middagdutje begon het flink druk te worden. In de middag onze voorjaarsschoonmaak woede weer de loop gelaten.

8 - 15 april, een computer-manke-week
Zaterdag: 's morgens de gebruikelijke zwemles. Warrun kreeg er wel zin in. Max vond het helemaal niets. Volgens de (inval)zwemjuf is het bij Max op het moment vooral de hoeveelheid vreemde mensen die het hem doen dat hij geen plezier heeft in zwemmen. 's Middags is Branko er alleen op uitgegaan richting centrum. Reden: Moederdag, dit jaar is hij nu in iedergeval op tijd. (Nanette voelt zich nu schuldig want hij kwam met iets thuis, wat is niet bekend, maar Branko's kledingkast en onder het bed mogen niet meer bezocht worden tot na moederdag. Branko's verjaardag is 2 dagen eerder dan moederdag en voor dat feest is nog niets in huis, vandaar het schuldgevoel)

Zondag: IKEA stond op de planning. Branko had de dag ervoor nog verteld dat hij in de tam had gelezen dat er een sponsorloop was rond het kinderziekenhuis. Toch lieten we ons verrassen door allemaal afgezette wegen en honderden rennende mensen. Uiteindelijk zijn we vrijwel helemaal terug naar huis gereden en hebben we de oostelijke route om het centrum heen naar IKEA genomen. In IKEA zijn we heel wat uren bezig geweest maar we kwamen met boekenkast en computertafeltje thuis. Om half drie alsnog allemaal een middagslaapje gehouden. Toen moesten we nog naar de supermarkt om de ingredienten te kopen om van de hele kip onderuit de vriezer een heerlijke maaltijd te laten maken door Branko.

Maandagochtend: Slaperig onze ochtendroutine aflopend een geweldige schok. De computer doet het niet meer. Geen mailtjes uit verre oorden, geen weerbericht kunnen bekijken, niet even de koppensnellen van de kranten. Vervolgens de schrikbeelden. Wat is kapot? Welke schijf? Onze foto's? Onze filmpjes? Waarom niet laatst die back-up gemaakt die in de planning stond? Branko heeft er een paar uur aan besteed, en alles komt goed. Er is niets verloren maar Windows moet wel opnieuw geinstalleerd. Branko weet wat hij de komende avonden te doen heeft.

Dinsdag: Na parentgroup en het middagslaapje Cathel opgehaald en naar Yarra Bend Park. Wandeling gemaakt. Kinderen hebben hun wanderlkunsten getoond. Flesje ijsthee voor ons. Een heerlijke zonnige dag en we hebben goed ervan genoten.

Woensdagochtend: De wekker ging om 5 uur, Branko moet vandaag naar het testcircuit en daar om 8 uur zijn. Het is 2 uur rijden dus.... O, ja. Er was geen auto vanaf zijn werk beschikbaar dus ze gaan met de taxi. Nanette heeft met moeders uit de buurt afgesproken Michele met haar tweelingen en Melissa en haar zoon. Alle kinderen voelen zich prima, de moeders zitten nog diep in de nasleep van de verkoudheid met onrustige nachten. Gekozen is om naar een groot park te gaan waar niets in de omgeving is dat bedreigend of gevaarlijk is. Loopauto's mee, koffie, lunch, appeltje en laat ze maar lopen.

Donderdag: Deze ochtend ging de wekker van Nanette, minder luidruchtig dus hopelijk is Warrun nu niet om half zes wakker en klaar voor de dag. En het is gelukt hij vond 'pas' om tien voor zes dat het ochtend was. (Branko vandaag dus weer naar het testcirquit). Nanette met de jongens naar Mainly Music, thuis voor een dutje en van 3 tot 5 naar de opvang, het is alweer meer dan een week geleden dat ze er geweest zijn dus het is weer wennen. Ze huilen als ik bij ze wegga (maar dat doen ze hier thuis ook, zelfs al ga ik bij ze weg om een fles melk voor ze te pakken) Maar bij het buitenhek van de opvang hoor ik al dat ze alweer gestopt zijn. 's Avonds taart, de jongens zijn 18 maanden!

Goede Vrijdag: Branko is vrij en klaar voor een extra lang weekend. 's morgens met dienblad met drinken en taart naar de speelplaats naast het huis. Loopauto's mee en schoenen aan, meer hebben de jongens niet nodig voor uren pret. Na het middagdutje (van ons allemaal) Alles ingepakt voor een 'paas-tea' bij Anna, Trevis en Bailey. Toen ik woensdag aan een vriendin vroeg wat je voor zo'n gelegenheid typisch meebracht keek ze heel raar ' Paas-tea???' Sommige tradities zijn hier dus ook heel plaatselijk of zojuist verzonnen. Aangezien je hier rond pasen niet om de chocolade eieren heen kan een min of meer Nederlandse variatie gemaakt. Bij de bloemenwinkel donderdag wat takken gekocht, niet krullend of met voorjaarsbloemen (het is hier najaar tenslotte) maar de zgn. Easterdaisy's en deze bos versiert met linten en aangeprikte chocolade eieren. Zoals eerder ooit verteld is Anna een onderwijzers Duits en weet dus af en toe wat van gewoontes vanuit onze richting. Na een tijdje vroeg ze ook of dit nu zo'n paasboom was. Ze had weleens een foto gezien. Missie geslaagd zou ik zeggen. Ik had ook bedacht dat onze bijdrage aan de Tea een bordje poffertjes kon zijn. Alles meegenomen, poffertjesmix, eieren, melk, poedersuiker en 5 minuten bij hun huis vandaan kwamen we er achter dat we de poffertjes plaat thuis in de kast hadden laten liggen. Travis opperde nog dat zij wel een koekenpan hadden.... duidelijk moeten we nog een keer een poffertjes bijeenkomst houden. Anna had voor hot-cross-buns bij de Tea gezorgd, deze zijn te vergelijken met een krentenbol zoals een matze te vergelijken is met een wasa-cracker. De middag en avond waren zeer zeer gezellig. Uiteindelijk gingen de jongens netjes slapen in hun reisbedjes, ze hebben prima met Bailey gespeeld (dat wil zeggen, ze hebben hem niet onderste boven gelopen) en in de auto terug naar huis genoten ze weer van alle lichtjes op straat. Onze maaltijd bestond uit de traditionele fish en chips voor de goedevrijdag en om middernacht waren we allemaal weer thuis en ieder in zijn eigen bed.

zaterdag: geen zwemles ivm het paasweekend. Met z'n 4-en naar Sydneyroad, heel dichtbij en nog nooit geweest. O.a. een winkel voor buikdanskleding voorbij zien komen. Nanette een blouse gekocht en lekker ingeslagen in een Mediterrane supermarkt. Ook nog stof gekocht om zelf 'slaapzakken' voor de jongens te maken. De foto's van het evt. eindresultaat komen hier nog wel een keer langs.

7 april 2006, vrijdag
Wij hebben het koud. Het weer is weer helemaal omgeslagen. Niets blauwe luchten en zonnige dagen. Het is veel bewolkt en er staat een flinke wind die zo van de zuidpool door onze bijkeuken door het huis jaagt en via de voordeur ons weer verlaat om ons buiten op te wachten. (En dit terwijl we alles dicht hebben) Boven komt dit neer op een stroom van badkamer naar slaapkamer raam. Nachten van 4 graden en overdag een schamele 18 met deze stevige wind.
In de Victorian Alps is al sneeuw gevallen.

4 april 2006, dinsdag
Vanmorgen opeens hele heerlijke zonnige periodes. Heerlijk. Max en Warrun heb ook flink gespeeld in het speeltuintje waar we met parentgroup afspreken. Ik kon leuk bijpraten met iedereen. Na het middagslaapje naar de winkels fruit, melk en brood dat is niet aan te slepen.

Regelmatig denk ik aan mijn oud collega's, vooral degenen die mij wat beter kenden of eigenlijk wel heel goed kenden en dat lieten weten. Vanmidag weer. Ik was met Warrun met de blokken aan het spelen en Max lag nog lekker te slapen. Het is voor mij heel moeilijk om gewoon de blokken op te stapelen zonder dat ik er iets spiegelends, schematisch of kleurgecodeerds van maak. Ik probeer wel eens helemaal onbevooroordeerd te stapelen maar het is moeilijk om gaten te laten vallen en rare bouwwerken te maken zonder dat DAT dan weer de reden van bouwen wordt.

3 april 2006, maandag
Een soort van rustige dag thuis. De verkoudheid van de jongens heeft flink doorgezet en ze voelen zich duidelijk niet lekker. Het liefst zitten ze bij mij op schoot. Ondanks de beginnende verkoudheid hebben we een leuk en goed weekend gehad.
Zaterdag begon met zwemles op het nieuwe tijdstip. Helaas hadden de jongens er nog steeds geen zin in, ze krijgen het zou koud dat ze niets meer willen. Het was ook erg koud buiten en in de kleedkamers. Het lijkt wel of de herfst is overgeslagen en het in 1 slag winter is geworden. Overdag hebben we zelfs de kachel aangezet. Het is niet meer lekker om 's nachts snel even je bed uit te wippen als je niet even een vest of ochtendjas aandoet kom je als een ijsblokje weer je bed in. Nooit gedacht dat we zo snel zouden wennen aan warm weer. Vorig jaar lachte ik mensen uit die met 11 graden met een das om liepen, nu overweeg ik het zelf.
Zaterdagmiddag moest Branko helaas werken. Gelukkig had hij nog even tijd voor een middagdutje gelijk met de jongens. Ik niet, ik moest naar een massage. Hierna Branko afgezet bij zijn werk en met de jongens doorgereden naar het huis van Lauren met Oscar en man. Hun balkon kijkt uit over Albert Park en..... daar werd de GP Formule 1 gereden. Ik heb me erg vermaakt. Helaas staan er veel bomen aan deze kant van het park en kon ik dus geen auto's zien, maar die waren op tv. Wel konden we alles horen! Prachtig! Lauren, Andrew en zoon Oscar waren zo veel mogelijk het huis uit buiten gehoorsafstand van het park deze dagen.

Zondag lijkt onze 'shopping-dag' te worden. Nu weer. Naar Bunnings voor bouten en moeren om het nieuwe scharnier van de kinderwagen beter vast te zetten. En daarna op zoek naar schoenen voor de jongens. Ze zijn zo hard gegroeid dat ze met hun tenen over het randje van hun sandaal steken. In de 2e winkel hebben we ze veel schoenen aangedaan en laten proberen. Uiteindelijk hadden ze elk een paar waar ze heel vrolijk van werden en waar ze mee wegrenden. De jongens hebben dus hun eigen schoenen gekozen.

1&2 April 2006, F1 Grand Prix weekend.
De hele week is de stad al in rep en roer vanwege de GP week (de hele week, jawel, niet alleen het weekend). Zaterdagochtend zijn we eerst naar zwemles gegaan maar helaas vonden Warrun en Max het helemaal niks. Heel vreemd eigenlijk aangezien vooral Warrun zich vorige week zondag enorm had vermaakt in het zwembad. Hij wilde ook eigenlijk het liefste los lopen in het stuk waar hij tot zijn kin in het water stond! Maar goed, niet bij deze les dus.

Daarna thuis lekker geslapen terwijl Nanette naar de massageboer was. Toen iedereen weer wakker was moest ik helaas gaan werken en is Nanette bij een vriending in onze oude flat naar de F1 auto's gaan luisteren. Tegen het begin van de avond was ik klaar met mijn werk en kon ik weer naar huis waar we een lekker rustige avond hadden.

Zondag zijn we boodschappen gaan doen bij Highpoint: schoenen voor Max en Warrun. We hebben ze diverse schoenen aangedaan, maar bij niet-sandalen vonden we het wel erg lastig om te zien hoe goed de schoenen eigenlijk zaten.

Gelukkig reageerden zowel Max als Warrun heel erg enthousiast op een paar schoenen wat ze aankregen dus was de keus door hen zelf gemaakt. Max heeft een paar mooie gympen gekozen en Warrun begon helemaal rondedansjes te doen van zijn 'Australian Boots'.