Branette's Australian Blog

May
vorige maanden: hier

last updated 08-Jun-2006

31 mei 2006, woensdag
Vanmorgen na het uitzwaaien van onze gasten naar Highpoint. Ik had een hele boodschappenlijst, veel ervan heb ik kunnen kopen omdat ik een kinderwinkel tegen kwam die ik erg prettig vond en waar ik toen maar alles voor de kinderen gekocht heb. Zoals deze nieuwe laarzen!
30 mei 2006 dinsdag
Vandaag komen Bert en Tineke een nachtje slapen. Rustig de tijd om bij te kletsen na hun grote reis naar Engeland en Nederland. De maaltijd was zeer lekker en goed gelukt (veel dank Jamie Oliver) en werd afgesloten door een heerlijke niet van honing druipende baklava.

28 mei 2006, eerste familie-fietsdag van Branko's werk!

.....en die ging niet door. De organisator was heel verbaasd dat er mensen met deze kou (15 graden) zo wie zo geinteresseerd waren. Met Helen, Martin en John, die we meegevraagd hadden omdat ze ook fietsen hebben, afgesproken om toch te gaan fietsen, dan maar met zijn 7-en. Deze ochtend echter toch oom maar besloten om niet te gaan, door de regen fietsen is niet heel super en die 15 graden wordt pas om een uur of 2 bereikt en niet in de ochtend als wij actief kunnen zijn met de kinderen.

Plan 2: Met de trein naar de Italinaanse markt op Federa-tion square, ter ere van 60 jaar Italie. Het begon om 10 uur. Wij waren er om 10 uur, net als de mensen die het festijn aan het opzetten waren. Tegen een uur of 11 kwamen er wat bezoekers en begon de draaimolen te draaien. Verder niets gezien van het theater, de shows, de verhalen vertellers enz enz. Ze waren allemaal aangekondigd, maar waar waren ze? Koninginnedag all over again....

Toch hebben we een leuk morgen gehad met een kopje koffie, wandelingetje, ritje op de draaimolen en een maiskolf voor de jongens toe.
De middag huislijk-nuttig doorgebracht door de auto te poetsen van binnen en buiten.

27 mei 2006, zaterdag
Na het zwemmen gelijk naar Helen vertrokken. Vandaag 'gebruikte' ik mijn cadeau om mij eens lekker te laten verwennen, en omdat Branko op de kinderen lette had ik Helen (ook een moeder) meegevraagd. Zij had deze verwennerij voor haar moederdag gekregen. Na een lunch gingen we naar de Day-spa bij haar in de straat voor een Facial, een body wrapping (eentje zonder modder of zeewier) en als afsluiter verzorging voor de tenen. We hebben een heerlijke relaxte middag gehad.
De mannen hadden zich na de middagslaap bij ons thuis verzameld met de kinderen en hebben ook een goede middag gehad.

26 mei 2006, vrijdag
Vanmiddag is gebeurd wat ik altijd al vreesde. Na een flinke bestelling bij de slager erachter komen dat al je betaalmiddelen nog wel thuis moeten liggen. Terug naar huis, kinderen overladen in auto (we gaan niet nog een keer heen en weer lopen) en terug naar de winkel, parkeren, kinderen in kinderwagen stukje lopen, betalen terug naar de auto, kinderen mogen nog niet lopen en moeten nu weer vast in de autostoeltjes. Zo wordt het een hele onderneming.

25 mei 2006, donderdag
Voor het diner en in de avond hollands bezoek en op tv de oefenwedstijd van de socceroos (voetballende kangaroe's (=australiers)).
Op de foto het ochtenritueel Papa uitzwaaien.

Rechts: schoon en fris klaar voor bed. 'Keurig'

 

Heel even dan, daarna zijn het weer mijn jongetjes.

24 mei 2006, woensdag
Dik ingepakt naar Brimwoodpark gegaan, daar hadden we afgesproken met Michele en haar kinderen en een andere tweelingmoeder met haar 3 kinderen. We konden de kinderen al snel uitpellen, het was heerlijk. Het park is heel leuk, eerst een paar wegen bewandeld met de loopauto's, daarna een koffie op het terras, en als afsluiting nog even naar een speelplaatsje.
Thuis vond Max dat hij in de auto al genoeg had geslapen. Warrun heeft nog wel een dikke 2 uur thuis geslapen.

21 mei 2006, zondag
Eindelijk maken we een dagtochtje. We hebben het er al zo lang over. We heben al zoveel leuke plekken bedacht. Alleen gaan we nooit. Tot vandaag, nu zijn we gegaan. We zijn naar het oosten van de stad gereden naar De Dandenongs een bossig heuvelachtig gebied. Hier zijn we deMt Dandenong tourist road afgereden. In Sassefras een 'koffiestop' gehouden die op een vroege lunch met icedchocolat en warme witte chocolade melk uitdraaide, dat krijg je als je bij 'flipping pancakes' stopt. Een kind vriendelijke tent en de jongens gedroegen zich ook bijzonder goed. Hierna de weg vervolgd tot we bij William Rickert Sanctuary kwamen. Hier heeft een artiest gewoond en vooral beelden van de plaatselijke aborigionals gemaakt (om het kort te zeggen). Deze beelden, zijn kleine mini-werkplaats en zijn 'tuin' zijn te bezoeken. Halverwege hebben we de kinderen los gelaten en konden ze leuk mee wandelen.
We hebben een erg goed, leuk en gezellig weekend gehad.

zaterdag.
Na het zwemmen gelijk doorgegaan naar een maaimachinewinkel voor de vorm laten we maar zeggen. Uiteindelijk hebben we natuurlijk gewoon een handmaaier gekocht bij Bunnings (het tuin/hout/doehetzelfbedrijf waar we altijd alles kopen).
Na een heerlijke middagdut gezellig met elkaar naar de winkels. Top voor de kinderen want nu mogen ze ieder in een winkelwagentje en rondrijden maar tussen alle schappen.

19 mei 2006, vrijdag:
De hele week is het alweer mooi zonnig weer, precies zoals ik me vorig jaar herinner. Vandaag besloten naar de speeltuin te gaan waar Michele het vaker over heeft, voordeel van dit tuintje is dat er een hek om staat dus al 1 punt (wegrennen) minder waar je op hoeft te letten naast neerstortende, onder schommels lopende, omvallende en zichzelf in moeilijke hoekjes frommelende kinderen op een speelplaats ben. We hebben een heerlijke morgen gehad in dit super kleine maar precies goed voor 2 kinderen tuintje met klimrek, glijbaan en een bankje onder een boom waar we een boterhammetje aten. 's Middags Michele gemaild dat we er genoten hadden. Mailde ze terug dat zij er ook was geweest, en wel op hetzelfde tijdstip. Ze had het dus over een andere speeltuin. Nu weten we als we daar gaan afspreken dat we het iets beter moeten doen dan 'de speeltuin bij de sportvelden' hier in de buurt zijn er te veel speeltuinen die aan deze omschrijving voldoen.

18 mei 2006, donderdag
Nu de kinderen 19 maanden en een paar dagen zijn (1,5 jaar + 1 maand + 5 dagen om precies te zijn) is het misschien wel aardig om een verslag te geven van hun taalvaardigheid:
'mam-mma' : alles wat met Nanette, eten en drinken te maken heeft (incl. het plaatje van zwemmer Ian Thorpe op het waterflesje wordt netjes aangewezen en 'mam-ma' tegen gezegd.
'pap-a' : papa, Branko dus.
'THA' : dankjewel, alsjeblief, iets aangeven, iets aanpakken
O-ooh : voor alles dat valt, is gevallen of stuk lijkt
'baai baai(met zwaaibeweging van de hand)' : 'Dag' tegen alles en iedereen die uit het zicht is verdwenen en die 'dag' tegen hen zei.
'BAAI (met een duidelijke korte zwaai)' : 'ik ga nu daarheen, daa-aag'
'oto' : auto, auto's, hun speelgoed auto's echte auto's en vooral vrachtauto's
'oP' : Het is op / leeg, haal bakje/beker etc. maar weg.
'O-pa' : tegen foto's met opa, andere foto's met mensen die op opa lijken, en het plaatje van Old Mac Donalds (met grijze baard) op een boekje
'aah, AAH, AAH!' (met uitgestrekte handen): ' Dat! wil ik hebben en wel NU!' / OPTILLEN!
'aar-bij' : Aardbei
'aai' : met aaibeweging over het hoofd van zichzelf of iemand anders. Het liefste willen ze dat wij het aaien doen bij hun.
Overig 'taal'gedrag:
Als er een vliegtuig of helicopter over vliegt wordt er omhoog gewezen
Een binnenmonds 'wmooff wmooff' voor een hond die we zien of horen

Moederdag was voor ons moeders van de parentgroup een goede aanleiding om onszelf op een diner met elkaar te trakteren. Degene die het organiseerde vond dat zij wel heel wat goeds verdiende dus had een niet misselijk restaurant geboekt:The botanical. Ik weet al van 3 andere moeders dat ze er net zo overdenken als ik. Het is leuk om met elkaar uit te gaan en waar dat maakt dan niet zoveel uit. Als je toch zoveel geld uit gaat geven dan doen we dat liever als we met onze man een zeer zeldzame avond er op uit zouden gaan. Maar.... niemand heeft wat gezegd dus wij hebben een zeer goede avond in dit modieuze restaurant doorgebracht.
Wat mij opviel t.o.v. Nederland:
- Jassen worden niet aangenomen die kan je gewoon over je stoelleuning hangen
- Bij de start van het diner kon iedereen een drankje bestellen, daarna is er niemand meer komen vragen of iemand iets wilde drinken. Degene die wijn hadden werden bijgeschonken tot de fles leeg was.
- De serveerster kwam bij het arriveren van de gerechten vragen of we als water Mineraalwater met bubbels, mineraalwater zonder bubbels of kraanwater wilde. Wij kozen unaniem kraanwater en dit werd de hele avonddoor ingeschonken en aangevuld.
- Bij betaling trokken we allemaal onze creditcard en zeiden hoeveel van welke kaart afgeschreven kon worden. Dit was geen enkel probleem ze kwam gewoon met 6 te tekenen bonnetjes terug bij de tafel.

16 mei 2006, dinsdag
Vandaag was Branko vrij. In de ochtend zoals altijd parentgroup; vandaag niet in de speeltuin maar bij de beestjes die op dinsdag te zien zijn bij Prahran market, gelijk een goede gelegenheid om weer eens buitenshuis te ontbijten. Nu met Branko erbij konden we de omheining ook IN en de beesten van dichtbij bekijken en aaien. Naast Max en Warrun namen we ook Oscar mee naar binnen. Alles ging goed tot... er een kip op Nanettes hoofd ging zitten. Oscar schrok er zo van dat hij haast niet meer te troosten was, zelfs niet door zijn moeder. De hele ochtend moest hij nog een beetje snikken als zijn oog toevallig weer op de beesten viel. Warrun en Max deden het beter. Na een spannend begin kwamen ze los van onze benen en armen om zelf wat rond te stappen en te ontdekken. Het bleef eng, maar ook erg aantrekkelijk. Vooral Warrun had een mooie ontmoeting met een heel vriendelijk pup, tot die iets te vriendelijk werd en heel Warrun af ging likken.


Na het middagslaapje hebben we de kinderen voor een paar uur naar opvang gebracht. Branko kan de middag besteden aan wat hij wilde en Nanette had een afspraak bij de tandarts.
's Avond met zijn 4-en eten en de kinderen moe en voldaan naar bed. Het was weer een mooie dag.

14 mei 2006, zondag
Nanette mocht vanmorgen uitslapen. Het was niet lang, er stond tenslotte een zelf gebakken brood op ons te wachten.
Aan het eind van de ochtend kwamen Jaap en zijn tijdelijke huisgenoot Ada langs met een verjaardags appeltaart.

13 mei 2006, morgen is het moederdag
Ik vermoed dat Branko zo blij was met zijn cadeautjes dat hij het moederdagcadeau dat al meer dan een maand verstopt staat in zijn kast niet langer daar kon laten. Na het ontbijt werd ik geconfronteerd met een groot pak waar de kinderen vrolijk overheen klommen. Bovenop lag een wat ik noem 'lazy-sue', Een soort dienblad waar je niet mee rondloopt maar op tafel laat staan en dat rond kan draaien, kan je dus bij alle potjes zonder moeite. En uit de grote doos kwam een BROODMACHINE. Daar zijn we erg blij mee. Vers brood, da's zo lekker.

's middags naar de winkel om broodmix te halen.

Onze internetprovider iiNet heeft besloten om de lokale telefooncentrale te voorzien van snellere verbindingen en daardoor is onze internetverbinding ineens een stuk sneller geworden. Voor de kenners: 12Mbit/1Mbit, dat wil zeggen dan de netwerkverbinding van onze laptop minder snel is dan onze internetverbinding! Het is erg leuk, en hierdoor duurt het minder lang om de maandelijkse fototjes op de website te zetten. Helaas moeten we ze nog wel zelf met de hand uitzoeken (de trage mens weer!)

12 mei 2006, Branko is jarig!
Cadeautjes op bed. Alles viel in de smaak. Branko met appeltaart en al op kantoor afgezet. Nog wat boodschapjes gedaan, de kinderen laten knippen! Mensen van de parentgroup konden voor 10 of 12 dollar in South Yarra terecht voor een kinderknipbeurt en dat is 1 van de duurdere buurten hier dus waarom vraagt men hier dan minimaal 15 dollar? Zouden wij in een nog duurdere buurt wonen? Uiteindelijk een kleine echte herenkapper gevonden die het voor 8 deed. Warrun was zo verbaasd over de hoge stoel dat hij zeker een kwartier stil heeft gezeten. Max, die al met 38.3 koorts wakker werd vanmorgen heeft huilend bij mij op schoot gezeten omdat er zo'n onbekende man zo dichtbij kwam. Gelukkig was het een kundige en snelle man en was het allemaal zo over. Tien minuten later liepen we gelukkig door de straat kauwend op een muffin.

Het was toch wel erg leuk om thuis wakker te worden op mijn verjaardag. Of eigenlijk is het op elke dag toch wel erg leuk om thuis wakker te worden. Warrun, Max en Nanette hadden mooie kadoos uitgezocht voor me, maar het moet gezegd, het kado van Nanette heeft verzonnen sloeg echt alles:
Kaartjes voor STOMP!. Sinds ik voor het eerst iets van deze groep op TV heb gezien (toch al heel wat jaren geleden) heb ik er altijd al eens heen gewild maar het was er nooit echt van gekomen. Nu blijken ze in Melbourne te zijn en Nanette heeft kaartjes bemachtigd! Echt GE-WEL-DIG! Ik kijk er erg naar uit en zal de ervaring hier wel neerzetten tzt.

11 mei 2006, donderdag
Geen muziek en geen daycare. In de ochtend nog een keer naar het winkelcentrum voor cadeautjes voor Branko. Alles is nu in huis. In de middag boodschappen en een rondje gelopen met Michele die haar kinderen voor het eerst in de opvang had. Daarna... Branko halen! De jongens vonden het erg gezellig dat hij terug was en bij ze op de achterbank kwam zitten.

10 mei 2006, woensdag
Plannen voor vandaag en morgen afbellen, jongens zijn te snotterig en er komt een naar kuchje opzetten. Met Branko gebeld, die suggereerde om onze spullen bij Jaap op te halen die we daar weken geleden hadden laten liggen.

Jaap vond het prima en het werd een gezellige ochtend/middag.
9 mei 2006, dinsdag
Vergeten spullen ophalen bij Michelle.
Door naar Helen en John, bedjes klaargezet, allemaal in de auto naar parentgroup, terug de jongetjes wakker houden in de auto, jongens slapen, KOPJE THEE, wakker, spelen, couscous voor lunch, in de auto naar de speeltuin, Warrun tand door de lip, ice-chocolate, terug, spelen, eten, inpakken en wegwezen. In de auto niet slapen door alle mooie lichtjes. Na bedtijd thuis.

8 mei 2006, maandag
Highpoint voor cadeautjes voor Branko.
Na het middagslaapje naar Michelle, Jake en Amber. Veel te doen: Auto's, fruit, tekenen, eten aan tafel, nog meer auto's rondsjouwen, de hond bekeken, rond bedtijd naar huis en ... bed.

7 mei 2006, zondag
Max heeft vandaag een erg begrijpende dag. Warrun had het wat moeilijk dus wilde op schoot. Terwijl ik met Warrun op schoot in de woonkamer zat vroeg ik aan Max of hij even een boekje wilde gaan halen om te lezen samen met Warrun (je kan het proberen, toch?). Max keek eerst wat onbegrijpend maar toen ik het herhaalde liep hij gedecideerd weg met een blik van :"Tja als je het zeker weet, dan vind ik het best". En tot mijn grote verbazing kwam hij terug met een boekje uit zijn boekenkast die 2 kamers verderop staat! En hij ging gelijk weer weg om nog een boekje te halen.

Max zei later "mama" en wees naar een foto van Nanette en mij. Ik zei toen dat die foto in Rome gemaakt was en Nanette verbeterde me met "Nee, dat was in Vaticaanstad". Mijn reactie was dat ze wel een beetje aan het wijsneuzen was en prompt begon Max naar zijn neus te wijzen! Die jongens begrijpen ons een stuk beter dan wij hen!

6 mei 2006, zaterdag
Om de snotneuzen niet erger te laten worden niet gaan zwemmen vandaag. Het is trouwens buiten al nat en koud genoeg. De ochtend doorgebracht met winkelen. Branko is erg tevreden thuisgekomen met 2 pantalons en 3 overhemden. Morgen gelijk even wat oud, stuk, niet passend en flodderig spul uit zijn kast weg doen.
Na een kijkje in de legowinkel naar huis.
Om 4 uur waren we bij Dhilan uitgenodigd voor zijn verjaardagsfeestje. Jake en Amber waren er ook en de tweeling van 2,5 jaar oud die tegenover Dhilan woont. Lang in de tuin geweest, genoeg hapjes en feest om zo om 6.30 uur na een kort bad in bed te rollen.

5 mei 2006, vrijdag
De rente is hier verhoogd (met 0.25%) en de media staat er bol van: De hypotheken worden duurder en de mensen hebben het al moeilijk met de benzine prijzen die zo stijgen. Een liter benzine kost hier nu zo rond de 1.40 dollar (0.85 euro). Het grote onderwerp is vooral hoe kan men met deze stijging van zo'n 50 dollar per week aan hypotheek nog rond komen. Mogelijk oplossingen:
- hypotheekrente vast zetten;
- je hypotheek niet in 12 of 15 maar 20 of 30 jaar afbetalen;
- je uitgaven patroon goed bekijken. Niet meer meer dan 1x per week uit eten en minder uit lunchen. Duidelijk dus weer verschillen met Nederland.
Rond Melbourne is er een grote opkomst van nieuwbouwwijken, een soort Vinexwijken maar dan door projectontwikkelaars die geld ruiken. In deze wijken kan je voor in verhouding weinig geld een naar verhouding groot huis kopen (op een in verhouding dan weer klein stukje grond, zodat je zo bij de buren zit). Deze wijken ontstaan aan de randen van Melbourne en liggen dus zo'n 40 of 60 km buiten het centrum. Omdat er door projectontwikkelaars gebouwd wordt is er verder nauwelijks een infrastructuur, openbaar vervoer enz. De moeders daar slepen zich dus noodgedwongen voor mothergroupmeetings van huis naar huis omdat er te weinig openbaar groen en speelplekken is tussen de huizen door (er worden wel grote parken en golfbanen ontwikkeld) en dat alles ondersteund door een gebrek aan cafe's en bistro's zodat er ook nog geen kofifie - on-the-go is. De mensen in deze wijken zijn erg afhankelijk van hun auto's en de stijging van de benzineprijs is dan ook een zorg voor hen.
Dit stukje brengt misschien ook wat duidelijkheid voor de fervente tv-verslaafde die weleens tegen Kath & Kim is aangezapt. Een soap over moeder en in huis wonende dochter met baby die in zo'n wijk wonen.

Vanmiddag zijn we bij de Health-Nurse geweest met Max en Warrun om ze weer eens te laten keuren. Het bleek dat de dame niet wist van onze afspraak maar we konden nog wel even tussendoor. Toen we binnen kwamen legde de nurse wat spullen klaar waarmee de jongens hun kwaliteiten voor tekenen, stapelen en het oppakken van kleine dingetjes konden aantonen als ze daar zin in hadden. De kleine dingetjes waren rozijnen waar M&W tot nu toe totaal niet van houden, maar toch ging Max er gelijk op af om ze aan mij te overhandingen en ook zelf wat te proeven (puntje voor Max). Onze pogingen om M&W te laten tekenen waren ook nog nooit eerder gelukt maar ook hier verbaasde hij ons door gelijk op het papier en de stoelen te gaan krassen (wederom een puntje voor Max), en vervolgens pakte hij de krukjes (niet de daarvoor bestemde blokjes) en begon die netjes te stapelen. Zoals de health-hurse zei: Ze worden geacht om blokjes te kunnen stapelen, niet meubilair. Warrun probeerde de meeste dingen die Max had gedaan ook maar concentreerde zich liever op het rondrennen met een buggy.

4 mei 2006, donderdag
Het gaat heel goed met de kinderopvang. Maandag vond ik al zand in de schoenen, bewijs dat ze buiten hadden gespeeld. En vandaag was het ook weer goed gegaan, veel gespeeld, rondgekeken. Hun brood gegeten, gedronken, alles!

3 mei, 2006, woensdag
Vandaag had ik voor de lunch afgesproken met 1 van de Australiers die we via de neef van Branko en de afgelopen vakanties kennen. Maandag kwam ik hem op eens bij ONZE winkelstraat tegen, aan het werk... aan de weg.
De lunch was ... hoe zeg je het..... ..... en toch leuk. De man is volgens mij iemand die het liefst rustig op een bankje zit en observeert, alles geheel tevreden omdat hij dat is. De lunch was prettig maar niet heel vol communicatie. Wel weer wat geleerd; Ik ben opgegroeid in een zeer gestructureerde omgeving en neem dat mee als norm.
Deze man was met zijn collega's aan het graven in de weg om een vluchtheuvel te maken. Ze waren nu al 3 dagen bezig (het wordt eigenlijk een soort middenberm over een aardig stuk). Ze waren al langer bezig dan verwacht want ze bleven maar asfalt en steenslag-rommel tegen komen. Ook konden ze niet even lekker een hakker erin zetten want ergens moest er wel een leiding en/of afvoer lopen.
Wat een verschil: Een land waar alles in kaart wordt gebracht en gearchiveerd (werk voor x-man) en waar alles bekend is en niets een verrassing. Toch loopt ieder project alsnog anders en vooral uit. Of een land waar een bundeltje mannen voor een ongepland maar geschat aantal dagen vrolijk aan het krabben gaat op de straat. Het lijkt niet economisch. Maar toen ik er langer over na dacht is het natuurlijk wel zo dat alleen deze mannen de kosten zijn, geen systemen die onderhouden worden geen info die verzameld wordt. Is de laatste manier toch niet goedkoper uiteindelijk? Misschien niet. Is er een betere? Beide landen vinden het best zo.
Deze zelfde man heeft een keer ons in Delft bezocht en was zeer aangenaam verrast door het spoorboekje (Jawel, ons hele gewone alledaagse spoorboekje, voor ons dan)

Aan het eind van de middag bij moeder Melissa en zoontje Dhilan langsgeweest. Ze wonen bijna 8 huizen bij ons vandaan en hebben een lekker grote achtertuin. Helaas regende het, maar binnen hadden de jongens het ook prima naar hun zin. Moeders gelukkig met een kopje thee. De jongens met een kindertrolly die door het huis werd geragd. Nadat Max het avondeten van Dhilan op had gegeten zijn we naar huis gegaan.

2 mei 2006, Dinsdag
Zoals gewoonlijk parentgroup in de ochtend en het wordt ook al bijna gebruikelijk dat ik vooraf even bij PrahranMarket wat boodschapjes ga doen. We hebben er heerlijk brood gevonden en fruit en groente hebben we ook altijd wel nodig. Na de parentgroup naar huis en gewacht op Lauren en Oscar. Ik ging op Oscar passen, en dat is verrassend goed uitgepakt. Deze lieve stille jongen had een bijzondere aangename rustgevende uitwerking op Max en Warrun. Uren hebben ze lief met autotjes en in de tuin gespeeld terwijl Oscar zich met zijn favoriete tijdverdrijf bezig hield, tegen blaadjes van bomen en stuiken praten.

1 mei 2006, Maandag
Een dag gehad die je een goed gevoel geeft. Na het wegbrengen van de kinderen stond Michele bij mijn fiets te wachten. Ze wist hoe laat ik daar zou zijn en was na het droppen van haar moeder op het vliegveld omgereden om even een praatje met mij te maken. We hebben er gelijk een ommetje bij gemaakt. Hierna fiets en fietskar meegenomen en richting huis, kom ik na de bocht Dave tegen, die was daar aan het werk. Woensdag ga ik met hem lunchen. Thuis met Branko afgesproken dat hij de kinderen op gaat halen dus nog een half uur tot 3 kwartier extra voor mij. Lekker gekookt, opgeruimd en gerommeld voordat de mannen binnentraden. Vervolgens in alle rust met zijn 4-en aan tafel gegeten.

1 mei 2006, 'May day' in Northern Territory
Maar hier gewoon werken. Wegens een erg onrustige nacht (6 keer er uit voor Warrun) en het druilerige weer, mocht ik vandaag mietje zijn en met de auto naar mijn werk. Dit had als leuke bijkomstigheid dat ik de jongens kon ophalen van hun uurtjes bij de kinderopvang! Erg leuk om dit een keertje te zien.

Nu is het eindelijk tijd om onze foto's weer bij te werken. De computer lijkt weer in goede doen dus kunnen we de foto's van maart en april beschikbaar stellen. Sorry voor de vertraging maar de computer werkte echt even niet mee, of eigenlijk Microzacht Ramen werkte eventjes niet mee.