Branette's Australian Blog

Augustus
vorige maanden: hier

last updated 04-Sep-2006

Zie verder in de maand september.

Maandelijkse update.
We hebben de maand Augustus, en ons vakantieverslag af! Nanette heeft hard gewerkt maar het staat er nu toch maar weer op.1st birthday 13 October 20051st birthday 13 October 2005

3 september, vaderdag
Het is vandaag "Dad's day" in Australia, en dat is hier iets heel groots (blijkbaar). Ik ben afgelopen week alweer voor de zoveelste keer tot de conclusie gekomen dat het leuk is om vader te zijn. Het geeft veel voldoening en eliminieert de kleinste kans op verveling.
Toen ik van Nanette mocht uitslapen werd ik wakker van de regen buiten en had gelijk het gevoel "Heh, lekker dat kunnen we wel gebruiken", wat toch een behoorlijk Australische gedachte is, in Nederland dacht ik heel anders over regen. Helaas was het maar een bui van een uurtje dus dat zal de watervoorraad niet echt spekken.

De watervoorraad in alle grote Australische steden is enorm geslonken omdat er een paar erg droge jaren zijn geweest, en alleen regenwater wordt gebruikt voor consumptie. Mensen vinden het idee om rivierwater (WC water) te zuiveren en dan te drinken heel eng, maar het ziet er naar uit dat dat toch in de nabije toekomst moet gaan gebeuren.

Tijdens het ontbijt zette ik wat muziek op en meteen riep Warrun "Da, Da" toen hij mij wat zag swingen: Hij wilde dansen, dus uiteindelijk hebben we met zijn vieren lekker staan swingen op de muziek, erg leuk!

Vaderdag, ja. Een mooie gelegenheid om Branko in het zonnetje te zetten. Niet alleen is hij een goede en onvermoeibare vader, ook draagt hij een flinke steen bij in het huishouden. Wekelijks worden keuken, badkamer en toiletten door hem geboend en vrijwel dagelijks helpt hij met opruimen van speelgoed en etensresten als de kinderen in bed liggen. Vandaag mocht hij eerst uitslapen (tot 8 uur) en verder heb ik geprobeerd om NIETS aan hem te vragen (kinderen oppakken, verschonen, voeren, spelen enz.) Alles was geheel vrijwillig vandaag. Ik hoop dat hij dat een mooi cadeau vond naast zijn echte cadeautjes van vanochten, in een papiertje.

Vandaag ook nog druk er op uit geweest. Om 10 uur hadden we afgesproken met Helen, Martin en zoon John in de Docklands. Een tentoonstelling over de machines van Leonardo Da Vinci bezocht. Leuk om alle ontwerpen en modellen te zien. Een beetje moeilijk met 3 kinderen erbij maar het is gelukt. Vooral als je bedenkt in welke tijd Leonardo leefde is het toch bijzonder. Hierna in een echt restaurant (geen eetcafe of zoiets) een heerlijke lunch genuttigd. De mensen waren bijzonder kind vriendelijk. Nadat de ober een paar minuten een beetje om onze tafel schutterde vroegen we wat er was. En hij zei dat hij keek, bedacht wat hij voor ons kon doen om te helpen met de kinderen. We kregen wat extra glazen water, kleine lepeltjes voor de kinderen en het bestek van de stoelen van de kinderen werd zorgvuldig opgeborgen.
Martin is helemaal gek met kinderen dus die heeft nog een tijd op het balkon doorgebracht met John en Warrun. Max was heel gelukkig als hij maar op een schoot kon zitten en op brood kon knagen. Een hele leuke ochtend.

Een tijdje geleden kregen we een folder in de bus dat op 4 september diverse soorten (groot) vuilnis worden opgehaald. (Volgens Branko is het geen toeval dat dit vlak na vaderdag is). Van vorig jaar weet ik nog dat deze datum globaal genomen moet worden. Een jaar geleden was ik nog netjes vroeg opgestaan op de betreffende dag om mijn spul dat weg kon buiten te zetten. Heel verbaasd heb ik 2 dagen later het informatienummer opgebeld. Had ik een verkeerde folder? Had ik het verkeerde buiten gezet? Waren ze onze straat vergeten (er stond nl niet veel). Maar nee. De folders worden op tijd verspreid en op de gewezen dag (of een dag later)rijdt er een auto rond om te kijken wat het is en hoeveel en dan ergens in de week wordt het opgehaald. Dus geen boetes, geen 'buitenzet tijden' en geen geregel zoals ik dat ken van Nederland.
In iedergeval is het dit jaar duidelijk anders. Vorig weekend begonnen er zich al hoopjes spul en troep langs de straat te vormen en dit weekend is dit explosief toegenomen. Gisteren liepen we terug vanaf de winkel toen ons oog op 2 kinderkarretjes viel (speelgoed supermarktkarretjes). Vrijwel tegelijk stopte er een wit busje en een man begon de karretjes te onderzoeken. Hij twijfelde... ik zag het. Lief heb ik gevraagd of hij ze mee ging nemen, en hij begreep het. Wij kregen ze, "ja allebij graag, ik heb een tweeling".
Vanavond keek ik uit het raam toen ik aan de rand van de straat een tuintafel met 4 bankjes zag staan. Nu wil ik al heel lang en graag een tuintafel. Gelijk de kinderen half aan/uit gekleed aan hun lot overgelaten en het geheel de voortuin ingerolt en getilt. Dit wordt mijn 'project' voor de komende weken, maanden? We kunnen het altijd volgend jaar weer buiten zetten.

1 september, vrijdag
Gedurende onze vakantie (of eigenlijk de bruiloft) hebben we meermaals de vraag gekregen wat we van Melbourne vinden en wat er leuk is aan Australië. Het is erg moeilijk om mijn vinger er op te leggen, maar de afgelopen weken ben ik een paar dingen tegen gekomen die wel aardig weergeven hoe ik er over denk. Billy Idol heeft blijkbaar ooit gezegd dat Australiërs gemiddeld erg gelukkig lijken. En inderdaad de meeste mensen die ik ben tegengekomen zijn erg content en ontspannen. Een Franse collega van me vertelde vandaag dat hij Australië heel erg leuk vindt omdat je altijd kan doen wat je wilt, wanneer je maar wilt ("Ik heb het hele jaar door kunnen golfen!"). En hij merkte op dat hij zich erg op zijn gemak voelt op straat ongeacht waar je bent. Ik ben het eigenlijk wel met al deze opmerkingen eens.

Dit betekend voor mij samengevat dat het klimaat absoluut een hele positieve invloed heeft. En de tevredenheid van de mensen zorgt ervoor dat er een overal prettige sfeer is.

31 augustus, donderdag
Eindelijk weer een keer naar Mainly Music. Warrun had er zin in en heeft aandachtig alles gevolgd (echt meedoen doet hij nog steeds niet) Hij heeft zich wel vermaakt. Hierna nog heel even in het park gespeeld met Jake en Amber (het is vandaag alweer 22 graden). En toen was het echt tijd voor een slaapje. We zijn allemaal nog niet helemaal bijgekomen van de vakantie. Zo zijn wij deze week zijn we al 2 keer wakker geworden zonder versgebakken brood. Dinsdag hadden we het kneedstukje niet in de bak gezet, met als resultaat gebakken water met een klont keihard meel en gist bovenop, en vandaag had ik niet op het knopje 'start' gedrukt.
Voor de middag had ik afgesproken met Jo voor een picknick achtige actie in South Melbourne. Waar we weer een nieuwe speeltuin hebben uitgeprobeerd. Ze had gezegd dat ze Helen ook zou vragen en die had Sue weer gevraagd, dus de halve parentgroup was aanwezig. Erg gezellig. Ondanks spelende en klimmende kinderen even bij kunnen kletsen met Jo (ze was er dinsdag niet bij geweest). Op de terugweg Branko opgepikt bij zijn werk.
Branko is nu in de avond naar de winkels het is tenslotte bijna mijn verjaardag.

30 augustus, woensdag
Ik was vanmorgen net opzoek naar het telefoonnummer van Melissa die hier aan het eind van de straat woont met een 2-jarig jongentje en een grote achtertuin, toen zij mij belde! Ook zij was een week met vakantie geweest, ook in de buurt van Brisbane, tijd om bij te kletsen dus. Om 10 uur stond ik bij haar op de stoep. Warrun kon nu al zijn energie kwijt in zijn spel met Dhylan en Max kon sikkeneurig bij mij op schoot zitten (dat deed hij thuis ook al vandaar dat ik op zoek was naar een speelvriendje voor Warrun). Na een tijdje ging Max toch ook spelen en zaten Melissa en ik op 2 stoelen in de tuin (het is opeens 20 graden) en de jongens speelden met een Bob-de-Bouwer-garage en autotjes bij onze voeten.
Opvallend was dat na heel lief samen alles gedeeld te hebben ze het kennelijk genoeg vonden en alledrie ver van elkaar zelf gingen zitten spelen.
Na het middagslaapje was het in de auto en naar Lauren. Ik had aangeboden om op Oscar te letten zodat zij even door kon gaan met pakken. Ik vond het erg fijn toen Jo hier kwam toen ik moest pakken. Nu heb ik hetzelfde gedaan voor Lauren en Oscar. Ook nu weer de helf van de tijd eigenlijk gezellig thee gedronken en bijgekletst. Het pakken kost ook veel minder tijd als je er even met je hoofd en 2 handen volledig bij kan zijn.

29 augustus, dinsdag
Bij parentgroup hebben de jongens voornamelijk naast mij gezeten op het bankje. Ze vonden dat wel activiteit genoeg. Deze middag een nieuw hoogtepunt. Warrun heeft zelf door de supermarkt gelopen. Hij vond dit zo fantastisch en had het er zo druk mee dat hij niets aanraakte en min of meer netjes de kinderwagen volgde.

28 augustus, maandag
We zijn allemaal nog moe van de vakantie en moeten flink uitrusten. Ook moet er gewerkt worden. De 3e is het hier vaderdag, daar moeten we nu wel rekening mee houden.
De jongens weten na de vakantie heel duidelijk het verschil tussen bussen en auto's. Dit geeft een leuke variate als ze zeggen wat ze allemaal zien op de weg.

27 augustus, zondag
Deze middag verzamelen we in een park met vrienden van Derek. Derek is de neef van Branko die vorig jaar een week nadat wij hier aankwamen vertrok met vrouw en tweelingdochters naar Schotland. HIj is nu even hier voor zijn werk en het is erg leuk hem weer te zien en ook al zijn vrienden weer te zien. Een paar ervan zien we regelmatiger maar niet allemaal.

19 - 26 augutus, Wij hebben een weekje vakantie gevierd.

Eerst naar Brisbane voor de bruiloft van een (Delftse) vriend.

 

 

 

 

 


De rest van de week doorgebracht op Moreton Island, 75 minuten varen vanaf Brisbane.

Hier alvast een foto van ons uitzicht. Een geheel vakantieverslag (met waarschijnlijk aardig wat foto's) volgt.

 

17 augustus 2006, donderdag
Het is gelukt een badpak te kopen! In een enorme winkel met alleen zwemspul (ik was meer dan een uur bezig om alles te passen) heb ik iets blauwgestreepts gevonden. Ik ben zeer tevreden.
Het is ook gelukt hier in huis wat op te ruimen en schoon te maken.

16 augustus 2006, woensdag
Om tien voor zeven in de ochtend waren de jongens klaar met slapen en wakker om aan de dag te beginnen. Samen met Sue en dochter Courtney naar Baby Bunting geweest voor zonnebrillen voor de jongens. De o-zo-handige, met een band aan de achterkant ipv 2 poten kreeg ik niet eens bij ze op. Dus overgegaan op het standaard model bril, dat ze wel grappig vinden om mee te spelen. Hopelijk zien ze in de zon echt verschil en houden ze ze dan op. Hierna in Highpoint eerst koffie gedronken en de kinderen rond laten rennen om vervolgens op zoek te gaan naar een badpak voor mij, zomerschoenen voor de kinderen, luiers en een school/verfbord op een ezel voor Courtney. Met schoenen en luiers naar huis.
15 augustus 2006, dinsdag
Niets kan je plannen.
Na een vermoeiende ochtend werd er nauwelijks geslapen tussen de middag. Max en Warrun hebben zowaar gesmikkeld van pasta met een stevige zelfgemaakte groente saus.
Om 17.15 uur stonden beide jongens met knuffel en fles naast hun bedje, ik kon ze er zo intillen en heb ze niet meer gehoord.
Nu afwachten hoe vroeg ze morgenochtend wakker zijn.
14 augustus 2006, maandag
Vanochtend weer eens naar Playgroup. Na wat gerommel binnen konden de kinderen lekker naar buiten. En dat is toch wat ze het leukst vinden. Of misschien wat ik het leukste vind. Het ergert mij een beetje dat de moeders voornamelijk thee drinken en niet naar de kinderen omkijken. Vandaag zag ik dat er voor onze playgroup een lijst is met wie er welke week de koekjes voor bij de thee meeneemt.(en denk niet dat ze met een koekje genoegen nemen, cake of muffins met veel chocolade, ook voor de kinderen dat is wat ik zie). Ernaast hangt een lijst van een andere playgroup met 4 kolommen daar is ingedeeld wie er verantwoordelijk is voor de muziek(les), het voorlezen, het knutselen en het spelen per bijeenkomst (Typerend denk ik, en dit had ik er niet eens bij hoeven zetten denk ik ook nog eens).
Vanmiddag weer eens met de kinderen boodschappen gedaan. Dat gaat goed met de kinderen in het wagentje en wat je koopt in 2 boodschappentassen erbuiten. Tot.... je bij de pindakaas komt, en ook nog eens 2 potten inslaat. Dan heb je 10 minuten lang een zeer vrolijke maar zeer luide kar bij je.
De avond afgesloten met een heerlijke hollandse wintermaaltijd: een karbonaatje, rode kool met appeltjes (echte geimporteerde duitse) en aardappeltjes.

13 augustus 2006, zondag
De reden van ons weekend in Foster.
De 50ste verjaardag van Paul. Deze hebben we met hem, Ellen en een boel vrienden en bekenden gevierd in Bayview, met de bekende zondagse pancakes. Het was heel mooi weer wat ertoe leidde dat we het grootste deel van ochtend met de kinderenin de tuin en buitengesloten van de feestelijkheden hebben doorgebracht .
Omdat de kinderen de zaterdag zo heerlijk en lang tussen de middag hadden geslapen gunden we ze dit zondag nog een keer en zijn we niet tijdens het slaapje terug naar huis gereden maar erna. Zo was er nog even tijd om te spelen terwijl de auto werd ingepakt. Max was vandaag ook een stuk vrolijker duidelijk dankbaar voor de twee succesvolle po-acties.
Vertrektijd 4 uur. Op de terugweg in dezelfde randgemeente weer wat gegeten. Dit keer bij een take-away wok restaurant met wat tafeltjes voor als je daar wilde eten. Dit beviel veel beter. We weten dat de kinderen altijd wel mie eten en ze konden ook nog wat rondlopen maar vooral is het eten toch een stuk lekkerder vinden wij.

Warrun en Max lijken hier wel in een western mee te spelen

12 augustus 2006, zaterdag
Na een goede/ lange nacht was Branko opgestaan toen de jongens wakker werden en Nanette toen ze hoorde dat alles klaar stond voor het ontbijt. In de ochtend is Nanette met Tineke wat boodschapjes gaan doen. Melk en crackers voor de kinderen een krant en tijdschrift voor de volwassenen en het belangrijkste: even bij de zilversmit langs. Tineke moest iets ophalen en ik kijk altijd graag rond op zo'n plek. Leuk dingen gezien.
11 augustus 2006, vrijdag
Het was maar goed dat Branko om tien over zeven even de persoon belde die hem op zou komen halen zodat hij mee kon rijden, deze persoon lag nog lekker in zijn bedje een goede reden te bedenken om eruit te gaan. Een afspraak 5 minuten later met Branko was een goede reden.
Na het middagslaapje de auto ingepakt en Branko opgehaald op zijn werk. Hierna aan de 'grote tocht' naar Foster begonnen. We slapen dit weekend bij Bert en Tineke. Op de rand van de buitenwijken van Melbourne (zo halverwege de reis) gestopt voor een zeer verantwoord en kindvriendelijk diner bij de hamburgerketen die in Nederland bekend is onder de naam Burgerking. De zaak was bijna leeg en had een jukebox met allemaal kleurtjes, lichtjes en belletjes. De beste soort entertainment voor de jongens en een kans voor ons ouders om even te eten zonder ALLES met 1 hand vast te houden, terug te schuiven en op te vangen.
Bij Bert en Tineke werden we ontvangen met een heerlijke soep, da's toch veel lekkerder.
10 augustus 2006, donderdag
Gelijk na Mainly Music vroeg Michele heel voorzichtig of we misschien weer naar het kindercafe gingen voordat we de kinderen naar opvang brachten. Vorige week was het heel goed bevallen. Geen reden dus om iets te veranderen.
Terwijl de kinderen in opvang waren van 12 tot 4 heb ik me eens verder van ze af gewaagd. Meestal ben ik thuis of in nabij liggende winkels/supermarkten en om half 4 in een cafe met Michele voor een laatste koffie/thee zonder kinderen. Dit keer met de tram naar het centrum van Melbourne geweest.
Tijdens dat het drankje van 3.30 kregen we van Michele wat (zelfgemaakte) playdo (speeldeeg) en vormpjes om ermee te spelen. Branko bedacht 's avonds zelf al dat het danwel in de koelkast bewaard wordt, maar dat de blauwe kleur wel duidelijk aangeeft dat het niet de bedoeling is om het op te eten. (het kan wel, maar het is niet lekker en niet de bedoeling).
9 augustus 2006, woensdag
In de ochtend met Michele en kinderen Jake & Amber en Melissa met zoontje Dhylan naar de kinderboerderij geweest. Ze hebben er niet veel dieren, maar dat is helemaal niet erg de kinderen willen toch alleen maar rondrennen en ontdekken zo konden we Dhylan nog net van de loopplank richting eendenbad afplukken en heeft Max het hele rondje langs alle beesten lopend afgelegd. De meeste aandacht kregen de schuur waar je aan twee kanten in en uit kon en waar je dus rond kon rennen, boe kon roepen en moeders moedeloos kon laten zoeken en heen en weer lopen. Ook de andere bezoekers zijn interessant om te bekijken, om nog maar de zwijgen over de gehandicapten die op de boerderij werken. Ik kwam nog bijna te laat omdat ik in de morgen een heel gezellig telefoon gesprek met Lauren (en soms Oscar die vanaf de achtergrond brulde) had.
's middags kwam Branko vroeg thuis om te helpen. Vooral Max is erg moeilijk. Warrun waarschijnlijk ook, maar valt in het niet bij Max. Voornamelijk willen de jongens opgepakt worden en als je het niet doet gaan ze mokken, huilen, brullen en van tijd tot tijd met dingen gooien (voornamelijk eten en flessen, dat is dan onder handbereik). Warrun geeft het wat eerder op want die heeft een paar weken geleden al geleerd dat het niet werkt. Maar Max weet van afgelopen weekend dat je zeker wel rondgedragen en verzorgd kan worden en hij geeft niet op (tenminste niet voordat Nanette het doet).
De Pilates les 's avonds bracht Nanette een welkome afleiden, even rekken, strekken en wat beweging doet altijd wonderen.
8 augustus 2006, dinsdag
Branko mag deze dag verder invullen. Voor Nanette was hij heel duidelijk en overzichtelijk. Gelezen, geslapen, gerust. Het was hoog nodig.

7 augustus 2006, Maandag
Sue is een van de moeders van Parentgroup die werkt. Na de geboorte van haar dochtertje Courtney is het 2 dagen per week en een paar uren thuis. Normaal past Helen (ook van parentgroup) op de maandagen op Sue maar Helen is 6 weken met vakantie. Ik had aangeboden dat ik best een keertje op kon passen. 2 Weken geleden ging het niet door omdat ik toen nogal ziek in bed lag, en deze maandag..... Aangezien Max gisteren gewoon happy was heb ik besloten gewoon te gaan. Misschien wel zo leuk voor Warrun om iemand te hebben om mee te spelen als Max alleen maar op de bank wil zitten.
Branko was vanmorgen al erg verbaasd dat ik zo vroeg mijn bed uitsprong, maar er moest ook veel gebeuren wilde ik een beetje op tijd bij Sue en Courtney zijn.
We hebben ons goed vermaakt in dit 'vreemde' huis met heel veel ander speelgoed (ookal was er maar 1 auto). Sue was om 3 uur al terug dus we waren voor de spits alweer onderweg naar huis. Toch konden Max en Warrun vanavond lekker vroeg naar bed. Op zo'n vreemde locatie is hun middagslaapje nooit zo lang als het zou kunnen zijn.

Eindelijk vandaag de blog weer eens bijgewerkt. Nanette heeft een hoop zitten tikken zowel voor de maand Juli als Augustus. Verder ook weer eens wat foto's (van de maand Juli) op de website gezet. Ik denk dat de ruimte op onze website wel een beetje zal beginnen op te raken zo langzamerhand!

6 augustus 2006, zondag
Het bleek een heerlijke rustige zonnige zondag. Max had een moeilijke nacht en al snel bleek dat hij flinke koorts had. Nu hadden we gisteren van Michele gehoord dat haar zoontje ook koorts had en van het soort dat niet reageerd met temperatuurverlaging op wat panadol oid, dus we waren voorbereid. Na wat medicatie was onze arme Max wel heel vrolijk en had totaal geen zin om ziek in bed te liggen. Al snel zat hij buiten op een bankje in de zon naar Branko en Warrun te kijken die aan het spelen waren. En niet veel later toen Warrun aan de wandel wilde was Max volkomen gelukkig om het geheel te volgen van uit de kinderwagen.
Ik heb het idee dat ook Branko lekker is uitgerust na deze dag, ookal heeft hij flink wat speeltijd met de jongens doorgebracht.

5 augustus 2006 (zaterdag)
Zoals gewoonlijk hier in Melbourne duurt wat voor weer het ook is, het nooit lang dat het zulk weer is. Vandaag is het heerlijk zonnig en de warmte van de stralen komt weer door. Maar voordat we verder gaan met vandaag, in het kort de afgelopen week (wat ik me er nog van herinner dan)

Maandag 31 juli. Van 10 tot 12 kunnen we tegenwoordig naar de playgroup van de Twinsgroup. Ik weet niet waarom maar iedere keer als ik teveel tweelingmoeders bijelkaar zie krijg ik een onaangenaam gevoel. Of het nu is dat ze vinden dat ze veel thee en koekjes nodig hebben omdat het leven zo zwaar is, of omdat het is dat ze steunen en kreunen als er een keer een familielid 5 min. te laat was om te helpen, ik weet het niet. Er is iets dat altijd een beetje botst met mij. (Behalve dan Michele, die heeft ook een tweeling, maar is net zo normaal als ik en ieder ander mens). Toch is het wel goed om af en toe naar de playgroup te gaan, voor de jongens is er weer anders speelgoed als het weer meezit kunnen ze lekker buiten op een afgesloten stuk met fietsen, zandbak en speeldingen aan de gang. Om 11 uur wordt er gezamelijk (de kinderen dan, de moeders staan in een hoek thee te drinken) fruit gegeten, alle kinderen van 2-4 jaar aan kindertafels op kinder grootte stoeltjes.
Dinsdag 1 augustus: Parentgroup. Het weer was goed genoeg om buiten op de speelplaats bijelkaar te komen. 's Avonds kwam Martin langs. Zijn vrouw Helen en zoon John zijn nog op vakantie in Engeland, hij moest na 3 weken vakantie weer aan het werk en is nu alleen teruggekomen. Het was een heel gezellige avond. En we schrokken van het late tijdstip zo vlak na het eten.
Woensdag was volgepland. In de ochtend in Carlton afgesproken op een speelplaats met Anna (en zoon Bailey) en Kate met nieuwe dochtertje Mhianne, nu 10 weken. Het was nog een beetje ijzig koud van de wind en Bailey is een beetje in de lappenmand. Hij heeft al 2 ziekenhuisbezoeken erop zitten de afgelopen 10 dagen. Goed excuus om een cafe op te zoeken. Na 11-en was het toch nog even lekker in de speelplaats en toen snel naar huis want om 2 uur hadden we afgesproken met Melissa en Dhylan die op de hoek van de straat wonen. Gelukkig was de afspraak dat zij naar ons kwamen dus het was niet erg dat de jongens nog sliepen toen ze kwam. Dhylan was ook niet zo lekker (kiezen kwam door) en het eerste uur konden we allebij met een heel stil zoontje op schoot zitten (Max sliep nog tot 3 uur), thee drinken en bijpraten. Melissa is nl zwanger van haar 2e, haar man was net jarig geweest en ze gaat op donderdag naar de 2e sessie van Mainly Music, haar zoontje is net 2 en ook nog tanden aan het krijgen en ze woont in de buurt, genoeg te kletsen dus.
Donderdag Mainly Music. Woensdagavond had Branko al helemaal de fietskar voor me klaargezet en ik had net alle spullen en Warrun ingeladen toen het begon te regen als een lekke gieter. Alles gelijk over naar de auto en vertrokken. We waren lekker vroeg bij Mainly Music. Hierna was het nog steeds nattig en dat maakte het park geen optie, naar huis vond ik ook geen goed idee, het kindercafe in de winkelstraat wel. Michele was het met mij eens. Onze kinderen hebben hier leuk gespeeld en wij konden even kletsen zonder ons zorgen te maken om troep, herrie of kapot serviesgoed. Want dat alles kan en hoort bij een kindercafe. Omdat we ons geen zorgen maken gebeurd het natuurlijk ook allemaal niet. Ik heb Max en Warrun om 11.30 bij de kinderopvang afgeleverd en Michele haar kinderen om 12 uur. Ondanks dat we al gekletst hadden zagen we elkaar nog even een half uurtje voordat we de kids weer op gingen halen.
Voor vrijdag hadden we een optie om naar de kinderboerderij te gaan met Jo en een vriendin van haar. We hebben deze optie lang open gehouden en uiteindelijk heb ik afgebeld en tegelijk stuurde Jo een sms om af te melden. De rest van de dag rustig in en om het huis doorgebracht.

En zo komen we bij de zaterdag: Branko thuis, de jongens te vroeg op. 's Morgens naar het winkelcentrum we hadden nieuwe telefoons nodig. Onze 'oude' konden niet goed tegen de experimentele fase waarin Max en Warrun nu zitten, kortom ze vielen nog al vaak op de grond. Na een rondje om te verkennen wat er was gelunched in een koffiecorner. Dit beviel erg goed. Het zag er even naar uit dat Warrun en Max nogal makkelijk afdwaalden. Maar toen we hun arm hadden voorzien van ons mobieletelefoonnummer bleven ze eigenlijk goed in de buurt, zeker toen het eten kwam. Naast nieuwe telefoons hebben we ook 2 nieuwe broeken voor de jongens gekocht een rode en een grijze ze hadden voornamelijk blauwe, iets te korte broeken in hun kast. En niet te vergeten zijn we weer bij de kapper langsgeweest. Tijdens het wachten even een automagazine doorgebladerd met de jongens die altijd graag op plaatjes van voertuigen wijzen en dan 'oto' roepen. Hierna kon Warrun bij Nanette op schoot en Max bij Branko, 2 kappers aan het knippen en voila! 2 keurige korte schone(?) koppies.

3 augustus, 2006
Het is weer winter. Vandaag is het zeer regenachtig met buien waarin enorm veel water naar beneden komt.