Branette's Australian Blog

last updated 22-Apr-2007

maandoverzicht Maart 2007

April 2007

 

maandag 16 april
Bij het ophalen van de kinderen kwam 1 van de juffen haast op ons af huppelen; 'De kinderen hebben gegeten!' Uitgebreid volgde het hele verhaal van het bord Noodles en de bakjes Yoghurt met de gesprekken die de kinderen erover hadden tijdens het eten. De juf zei nog:" Ik ben van Italiaanse afkomst, ik ben blij als ik kinderen zie eten.... "

zondag 15 april

naar Helen en familie gereden, vrijwel gelijk de kids hier achtergelaten. Zij zijn een dagje daar en hebben zich vermaakt; Naar de speeltuin op het strand geweest, met de loopautos. En na een slaapje naar een andere speeltuin in het park. Ze waren aardig afgepijgerd.

Wij zijn naar de city gegaan, met de tram. Op Federation Square, info boekje over cabaret festival gahaald. Het is het derde jaar dat we hier zijn tijdnes het cabaretfestival en al 3 jaar hebben we er niets van meegemaakt. Dat kan niet, zeker niet gezien ons theater/cabaret bezoek in ons leven B.K. (before kids). We gaan er verandering in brengen.
De voorverkoop bleek niet de kaarten voor het theater te doen waar we heen willen deze middag, dat moesten we direct daar aan de deur doen, geeft niet we moesten er toch heen om de voorstelling te zien. Maar eerst de stad, winkelen, rondkijken, de toerist uithangen.
Naar de winkels gelopen en ja hoor we konden ons niet beheersen. We wisten dat Meyer (locale bijenkorf) Thomas in de aanbieiding had, en wij gingen kijken. We hebben een wensenlijstje voor de kinderen en als je een wens kan vervullen met korting is dat helemaal ideaal natuurlijk. . Rond gekeken, verlekkerd in ons hoofd gigantische treinbanen gemaakt met de aan te schaffen draaitafel en loods die we eindelijk eens te koop zagen en toen... toen zag branko een kist, een voorraad doos, een... een... iets dat we niet hadden moeten zien. Gigantisch! het was HET!
Zo'n doos is toch al voordelig als je nagaat wat erin zit t.o.v. alles dat je los moet kopen en deze had ook nog eens de LUXE loods en natuurlijk de draaischijf en nog veel veel meer. 'Ja- nee-ja -nee', We zien nooit van die dozen en zeker niet in de uitverkoop. Na wat rondgedreutel (en een bezoekje aan de lego hoek) zeiden we tegelijk wat we dachten: KOPEN!, meenemen, inpakken. Voor hun verjaardag.
Gelukkig is er een pick-up service en hoefden we niet met de doos over straat. (we gaan het cabaret niet halen, ach.... leuk winkelen, lekker lunchen, niet haasten, het festival duurt tot 29 april en is er volgend jaar ook weer.... (dat zeggen we dus al 3 jaar...**)

Na de aanschaf met oogkleppen op door de straten naar ons volgende doel Chinatown voor lunch. Hier slaakte de eigenaar zo'n grappige/verbaasde klank toen we met een ministatiefje vanaf de buurtafel een foto maakte van ons en onze lunch dat iedereen keek, zelf de serveerster stak haar hoofd om de hoek. (Ik zei al, we waren op de toerischtische toer)
Via een hele leuke spelletjes winkel, waar we met flink denkwerk konden verzinnen dat we er wat konden kopen, we moeten tenslotte volgende week naar een kinderfeestje..., zijn we terug naar het plein gelopen waar we begonnen. Hier het laatste stukje van wat cabaret gezien (eindelijk!) Met de tram terug naar het gebouw van Helen om.. de auto te halen om de doos op te halen. Halverweg terug konden we het bonnetje niet localiseren en zijn we terug gereden. Daar wees de verkoper ons op het zakje dat op de tas geplakt zat. Heel precies geregeld (dat zijn we niet gewend).

Naar de kids! Helen was bezig met een Sunday Roast en we konden zo aanschuiven.
3 doodmoeie kinders probeerden niet toe te geven en speelden dapper verder.

(**: 3 jaar ja, we wonen er hier nu 2 en het jaar ervoor waren we hier met vakantie. )

zaterdag 14 april
Lekker gezwommen met de kinderen. Branko tenminste. Ik bleef hoog en droog aan de kant en stond klaar voor noodgevallen.

vrijdag 13 april
Nadat Cathel had ingepakt hebben we haar en Mark naar het vliegveld gebracht.
Na het middagslaapje kwam John langs en hebben we een grote tocht op de loopauto's gemaakt.

foto: Max, Warrun, John: de shirts zijn niet omdat we Nederlands voetbal aanhangen (oranje leeuwen) maar omdat de jongens hun nieuwe pyjama's zo mooi vinden (de shirts dan, de broeken zijn 20 cm te lang, dat vinden ze te eng in bed)

donderdag 12 april
Naar de dierentuin met Cathel, daar aangekomen stond er zo'n lange rij dat we gelijk wisten dat het vakantie was en net zo'n lekkere dag als gisteren . We zijn omgekeerd en naar het park gegaan. Daar op het terrasje met net onze koffievoor ons vroeg Cathel of dit nu dat boothuis was waar ik het over had gehad en waar zij over had gelezen. Nee dus. snel alles op- en ingepakt en naar het boathouse. Zo lang gespeeld in de speeltuin dat het weer tijd was voor koffie en chocolade melk. Het is een heerlijk plekje.
De avond hebben Mark en Cahtel ons meegenomen naar The Moroccan Soup bar. Bespreken kon niet, maar het uurtje wachten was snel overbrucht in een nabij gelegen bar. Er was geen menu, gewoon 4 mensen, geen allergieen of dieeet wensen. Heel even wachten en je krijgt na je glaasje thee een voorgerecht, brood en dips om te delen. Niet snel erna 5 schalen en 4 kommetjes, heerlijk smikkelen allemaal. Toe nog een kopje koffie (thee omdat wij het vroegen) met een zoetigheidje. PRIMA!.

woensdag 11 april
een rustig dagje de kinderen hadden het nodig.

Dinsdag 10 april
We kwamen langzaam op gang. Helen belde al vroeg dat ze op praharan market was en geen van de andere moeders was daar. Een uur later waren wij met Cathel er ook en konden we nog even bijkletsen en de jongens met elkaar en courtney die er inmiddels ook was spelen.
Toen iedereen weg was hebben we de mini kinderboerderij bekeken. Warrun vond het schitterend en raakte ieder dier even aan. Vooral de hele lieve hond kreeg van zowel Warrun als Max veel aandacht en ging er lekker voor liggen.
Op schoot mocht Warrun een cavia kroelen . Max wilde graag een konijn op schoot, maar die moesten helaas op de grond blijven, aaien mocht wel.

Vrijdag tot maandag  paasweekend / vakantie

vrijdag heen. koffie break bij vliegveld daar ontmoette we helen en John. hierna elk doorgereden naar ons over nachtings adres. wij bij bert en tineke zij bij Ellen en Paul in het B&B.
's avonds bijelkaar gekomen in naastgelegen dorp TOora in de pub daar is een hele kinder speelkamer. We hebben ons uitstekend vermaakt. B. met de video spelletjes Helen in Nanette met de airhocky en Martin met de Thomas treintafel.

 

 

 

Zaterdagochtned waren we voor de koffie bij Ellen en Paul uitgenodigd.
en voor het evondeten bij Bert en Tineke. Hier kregen de kinderen hun bilbies.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Zondag de farmersmarkte van Foster bezocht en 's middags de kinderen naar het strand meegenomen. Enorm in de branding gespeeld. De Fisch en Chips opgehaald en met elkaar bij Ellen en Paul opgepeuzeld.

 

 

Maaddag tijd om terug te gaan naar onze huizen. Halverwege een stop in Coal Creek h. village. De treinen waren fantsastisch vaonden de jongens (beetje oud en geroest zouden wij denken).  Het was een goede stop.
Thuis waren Mark en Cahtel 'ingetrokken'. Hun huur was opgezegd en nu moesten ze nog een weekje overbruggen en doen dat in onze logeerkamer. 's avonds hebben ze de laatste spullen uit hun huis gehaald.

 

woensdag 4 april
de paashaas op het kinderdagverblijf bezocht. een kleine 'lebbis'  wilde graag getroost worden en kroop bij mij op schoot, erbij. Tussen Warrun en Max vond hij nog een plekje.

Warrun is zo blij met zijn nieuwe pyjama dat hij hem niet uit wilde, en heeft er zo doende de hele dag mee rondgelopen (over zijn kleding, dat kreeg ik nog wel voorelkaar, achteraf denk ik, waarom vond ik dat nu eigenlijk beter?).

Na het opeten van de eieren gingen we naar de bruidswinkel voor het passen van de jurk van cathel.
2 hyper jongentjes van de chocolade die in ze zit, en vast ook nog wel in een hoekje erbuiten.
3 verkoopsters, paspop Cathel, en heel, heel veel witte jurken.

dinsdag 3 april
parentgroup bij prahran market, vroeg, veel gespeeld in de klim huisjes. 's Avonds
parentnight bij de opvang. 3 of 4 ouder (paren) waren er, er zitten toch zo'n 15 kinderen per dag daar in 1 klas. Een beetje kleine opkomst, misschien door het tijdstip, half 7. De ouders waren vreselijke mensen. Zo was er een man die wil dat zijn kind varken eet. Het kwam ter sprake dat de opvang geen noten en varkensvlees in het menu opneemt. (Na wat heen en weer geklest bleek dat dit kind alleen op de woensdagen in opvang is!! (ik begrijp de man, nu kan het kind maar 6 dagen per week worstjes barbequen.)
Iemand anders vond zijn vorige opvang zo fantastisch en ging alles vergelijken; Of ze hier ook kringgesprekken hadden (de kinderen zijn nog geen 3 jaar!) en echte kringgesprekken, kinderen werden 'gedwongen' om op te staan en te vertellen. Goed voor de ontwikkeling noemde ze dat. Ik ben het meer eens met de instelling van de huidige opvang. Leven en laten leven. Natuurlijk werd het heel netjes afgehandeld en gezegd dat als er een gesprek ontstaat dat er geluisterd wordt, en dat kinderen gemotiveerd worden om samen te spelen, luisteren en praten. Maar niemand wordt gedwongen in deze opvang.

Let op: de nieuwe schoenen zijn op de foto gezet. Warrun heeft blauwe stevige stappers voor de winter. Max Bruin/orangje.

Maandag 2 april
In de avond de doos opgemaakt voor met verrassingen en pakje uit Nederland. Warrun had veel interesse in het boekenweekgeschenk dat erin zat. Max helpt vooral met het pakje voor Branko alsof hij aanvoelde wat erin zat.

Onder het genot van een stroopwafel is het voorlees boekje van kikker doorgenomen en hebben we met het andere kikkerboek gespeeld.

 

 

zondag 1 april
Branko moest zijn middagslaapje onderbreken om de auto uit de subwoofer te vissen.

Ik begrijp Warrun wel, die doos met dat sleufje voorin lijkt wel een beetje op een parkeergarage.

Natuurlijk hadden we weer een heleboel dingen verzonnen die we in het grote winkelcentrum moesten halen. Max en Warrun vermaakten zich de hele tijd enorm met de drie piepkleine (maar met pull-back-action) autotjes die ze kregen voor goed gedrag.